Vernieuwen huiskamer Dolfijn

Aanvrager: Mw. S.F. Andriessen

De huiskamer van afdeling Dolfijn in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is toe aan vernieuwing. De meubels zijn sterk verouderd en gedeeltelijk kapot. Graag zouden we deze vervangen en de afdeling gezelliger en praktischer willen inrichten. Het doel van de vernieuwing is de huiskamer en het balkon op de afdeling voor kinderen en ouders zo gezellig mogelijk in te richten, om even uit de ziekenhuissfeer te zijn zonder van de afdeling te moeten. 

Project gerealiseerd Dolfijn nieuw 3

Meer informatie

Totale opbrengst: € 24.640,-
Gerealiseerd in 2015

Huiskamers in het WKZ

Elke afdeling in het WKZ heeft een eigen huiskamer. In deze huiskamer kun je je onttrekken uit de ziekenhuissfeer. Denk aan spelletjes spelen, knutselen, lunchen, avondeten of een boekje lezen. Op dit moment is de huiskamer op afdeling Dolfijn gedateerd en niet echt een gezellige plek, daar brengen we graag verandering in!

Dolfijn nieuw 2

Art-impression van de vernieuwde huiskamer op afdeling Dolfijn.

Afdeling Dolfijn

Op afdeling Dolfijn komen kinderen voor een onderzoek of behandeling van de specialismen: neurologie en neurochirurgie, metabole ziekten, nefrologie en urologie. Ook verblijven er kinderen met een incontinentieprobleem op dolfijn voor een ‘plas-training’ (urotherapie). Dolfijn is een afdeling voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Lees meer over de afdeling op de website van het WKZ. 

huiskamer oud 2

De huidige huiskamer. 

Wat willen we vernieuwen?

We willen graag een frisse, kindvriendelijke, sfeervolle huiskamer creëren waar patiënten en hun ouders zich thuis voelen. Daarvoor willen we onder andere een tuinset, kasten, tafels, stoelen, een babyset, zitzakken en zitbanken aanschaffen. Helpt u mee? Steun dit project!