Sinterklaas in het WKZ

Aanvrager: Angeline Boekraad - Pedagogische Zorg

Voor de meeste kinderen is de periode vanaf de aankomst van de Sint in Nederland een heerlijke tijd. Met als hoogtepunt pakjesavond op 5 december. Het is extra vervelend als je rond 5 december in het ziekenhuis ligt: je mist het feest op school, thuis en bij je sportclub… En dat maakt een ziekenhuisopname dan extra vervelend en verdrietig.

Graag willen we in het WKZ ieder kind zoveel mogelijk laten genieten van de gezellige Sinterklaassfeer. Het is dan ook belangrijk dat de Sinterklaassfeer en -entourage deze periode neergezet wordt in het kinderziekenhuis. Het maakt het verblijf in het WKZ juist in deze periode aangenamer.

Project gerealiseerd sintwkz

Meer informatie

Totale opbrengst: € 0,-
Gerealiseerd in

Kinderen moeten hun schoen kunnen zetten, want Sinterklaas en zijn Pieten weten ook heel goed de weg in het ziekenhuis. Overal in het ziekenhuis moet versiering zijn zodat de kinderen samen met Sinterklaas en zijn Pieten een spetterend verjaardagsfeest gaan vieren. Natuurlijk neemt hij dan ook cadeautjes mee en is er wat lekkers.

Om dit ieder jaar te kunnen doen, is geld nodig. Geef aan een spetterend Sinterklaasfeest, doneer nu.

sintfeest

Het geld is voor de huur van de versiering in de centrale hal, op de afdelingen en op de poliklinieken. Brandveiligheid van de aankleding is hierbij van groot belang. Verder zal op 5 december een groots sinterklaasfeest worden gevierd in het Kindertheater waarbij het WIKI kindertelevisieteam een interactieve uitzending zal verzorgen op het infotainment-systeem aan bed. Zodat ook de kinderen die nog niet uit bed en van de afdeling af mogen, volop kunnen meegenieten. Na het feest bezoekt Sinterklaas met zijn Pieten deze kinderen persoonlijk nog op, op de afdelingen. Alle kinderen ontvangen van de Sint op 5 december een cadeautje. Maar ook in de periode voorafgaand aan 5 december kunnen de kinderen die in het weekend in het WKZ verblijven hun schoen zetten, deze zal gevuld worden met iets lekkers en een klein cadeautje.