Sinterklaas in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Aanvrager: Angeline Boekraad - Pedagogische Zorg

Het is extra vervelend als je rond 5 december in het ziekenhuis ligt: je mist het feest op school, thuis en bij je sportclub… In het WKZ laten we ieder kind toch zoveel mogelijk genieten van de gezellige Sinterklaassfeer. Je kunt je schoen zetten, want Sinterklaas en zijn Pieten weten de weg in het ziekenhuis. Ook is er overal versiering en krijgen de afdelingen op 5 december bezoek van de Sint! Natuurlijk neemt hij dan cadeautjes mee en is er lekkers. In de centrale hal zorgen Pieten voor optredens voor de kinderen die een afspraak op een van de poli’s hebben. Om dit ieder jaar te kunnen doen, is geld nodig.

Project gerealiseerd Sinterklaas.jpg

Meer informatie

Totale opbrengst: € 7.959,-
Gerealiseerd in 2014

Voor de meeste kinderen is de periode vanaf de aankomst van de sint in Nederland een heerlijke tijd. Met als hoogtepunt pakjesavond op 5 december. Als je net in deze periode in het ziekenhuis moet liggen mis je als kind veel van dit feest zoals dat in je eigen omgeving (woonplaats, school, gezin) gevierd wordt. En dat maakt een ziekenhuisopname dan extra vervelend en verdrietig. Het is dan ook heel belangrijk dat de sfeer en entourage deze periode neergezet wordt in ons kinderziekenhuis. Het maakt het verblijf in het WKZ juist in deze periode aangenamer.

5 december in het WKZ

Het geld is voor versiering in de centrale hal en op de afdelingen, brandveiligheid van de aankleding is hierbij van groot belang. Verder zal er op woensdag 5 december op elke afdeling een sint en 2 pieten komen voor het sinterklaasfeest. In de periode voorafgaand aan 5 december kunnen de kinderen die in het weekend in het WKZ verblijven hun schoen zetten, deze zal gevuld worden met iets lekkers en een klein cadeautje.

Sinterklaasfeest 2012 en 2013
Op 5 december bracht de Sint een bezoek aan de verschillende afdelingen in het WKZ. Dat viel zeer in de smaak. Er waren cadeautjes en strooigoed. En als afsluiting was er een gezamenlijke maaltijd van boerenkool met worst (aangeboden door het facilitair bedrijf van het UMC Utrecht). Dat laatste niet alleen voor de kinderen, ook alle medewerkers konden genieten van de boerenkool.
Het sinterklaasfeest in 2012 is gefinancierd door u, Charity stichting Rob Beers, waarvoor nogmaals onze dank. In 2013 is het Sinterklaasfeest mogelijk gemaakt door de Mixed Lions Club in Utrecht en het jubileumgeld dat een medewerker van het UMC Utrecht aan dit project heeft geschonken

Sinterklaasfeest 2012 en 2013

Ook in 2013 en 2014 bracht de Sint een bezoek aan de verschillende afdelingen in het WKZ. Dat viel zeer in de smaak. Er waren cadeautjes en strooigoed. En als afsluiting was er een gezamenlijke maaltijd van boerenkool met worst (aangeboden door het facilitair bedrijf van het UMC Utrecht). Dat laatste niet alleen voor de kinderen, ook alle medewerkers konden genieten van de boerenkool.