Speelgoed voor verpleegafdelingen

Aanvrager: Angeline Boekraad

Ieder jaar wordt het speelgoed op de verpleegafdelingen bekeken en waar nodig aangevuld met nieuw speelgoed. Het is voor de verpleegafdelingen Dolfijn, Giraf, Leeuw, Pelikaan, Kikker en Eekhoorn.

Project gerealiseerd Foto-meisje-op-wereldbol.JPG

Meer informatie

Totale opbrengst: € 500,-
Gerealiseerd in 2012

Voor kinderen is spelen een levensbehoefte. Zeker als je voor korte of langere tijd bent opgenomen in een ziekenhuis. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om met speelgoed en knutselmateriaal even gewoon kind te kunnen zijn. Te kunnen spelen; alleen, met medepatiëntjes, de ouders of bezoek, of onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Op iedere afdeling moet daarom voldoende spelmateriaal aanwezig zijn voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen en voor kinderen met en zonder beperking. Dit spelmateriaal moet verantwoord, veilig, goed schoon te houden, attractief en soms ook educatief zijn.

Speelgoed dat intensief gebruikt wordt gaat kapot, er verdwijnen onderdelen en het veroudert. Zeker in een ziekenhuis met z'n eigen hygiëneregels, is het speelgoed na de zoveelste schoonmaakbeurt niet altijd meer even aantrekkelijk om te zien. Daarom inventariseert de Pedagogische Zorg jaarlijks wat vervangen moet worden en welk nieuw spelmateriaal gewenst is voor de speelkamers op de verpleegafdelingen.