Stiltecentrum WKZ

Aanvrager: Willem Blokland, Hoofd Dienst Levensoriëntatie & Geestelijke Verzorging

Het Stiltecentrum is een plek om op adem te komen met rust, meditatie of gebed. Iedereen is welkom, welke kijk op het leven men ook heeft. Daarnaast wordt het Stiltecentrum gebruikt voor rituele bijeenkomsten voor ouders van patiëntjes.

Sinds de ingebruikname van het WKZ (ruim 11 jaar geleden) is er aan de ruimte niets meer veranderd. De ruimte oogt daarom gedateerd en versleten en wordt nu niet optimaal gebruikt.

Project gerealiseerd stiltecentrum-WKZ-2.JPG

Meer informatie

Totale opbrengst: € 25.000,-
Gerealiseerd in 2014

Op wens van de afdeling Dienst Levensoriëntatie en Geestelijke Verzorging van het UMC Utrecht wordt de ruimte opnieuw ingericht, nu kindvriendelijk en met toevoeging van de vier thema's 'vuur', 'water', 'lucht', en 'aarde'.

Om deze vier thema’s vorm te geven zouden we graag een sterrenhemel, een waterval en een boom als verbinder tussen aarde en hemel in het stiltecentrum maken. De boom in het stiltecentrum zal ook te gebruiken zijn als ‘kapstok’ voor briefjes met wensen van ouders en kinderen en daarmee een soort doorgeefluik of postbus voor hun wensen, verlangens en zorgen.

De bestaande christelijke devotiehoek en de islamitische gebedsruimte blijven als centraal punt behouden en worden in dit concept geïntegreerd.

 

Huidige Stiltecentrum in het WKZ

 

 

 

 

 

 

 

Impressie nieuw in te richten stiltecentrum WKZ