Voorlichtingsfilm Kinderhartcentrum

Aanvrager: Dr. Daan Troost

Goede voorlichting is van groot belang. Zeker bij kinderen en helemaal als we het hebben over een hartoperatie of hartkatheterisatie. Naast mondelinge voorlichting willen we kinderen en hun ouders met een film zo goed mogelijk voorbereiden en informeren op wat ze kunnen verwachten bij de hartoperatie of hartkatheterisatie. De film zal ook op de website geplaatst worden, zodat ze hem nogmaals rustig vanuit huis kunnen bekijken.

Project gerealiseerd WKZklein1.jpg

Meer informatie

Totale opbrengst: € 6.000,-
Gerealiseerd in 2012

Ieder jaar worden in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Bij vijfhonderd baby’s is de afwijking zo ernstig dat zij geopereerd moeten worden. Dat kan alleen in een academisch ziekenhuis, want om een baby- of kinderhart te opereren is speciale apparatuur nodig. En de juiste mensen. Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht heeft die apparatuur en die mensen samengebracht in het kinderhartcentrum in het WKZ.

Het kinderhartcentrum opereert jaarlijks zo’n 375 kinderen met een hart- of longafwijking. Een kwart daarvan is nog geen twee maanden oud.

Met goede voorlichting weten kinderen en hun ouders al voor het ziekenhuisbezoek wat ze te wachten staat. Draag bij aan goede voorlichting!