Kinderhartcentrum

Aanvrager: Kinderhartcentrum WKZ

Ieder jaar worden in Nederland 1.300-1.400 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks zijn dat er dus 4. Bij 500 baby’s is de afwijking zo ernstig dat zij geopereerd moeten worden. Veel van deze patiëntjes zijn nog geen twee maanden oud. Een operatie als deze kan alleen in een academisch ziekenhuis plaatsvinden, want om een baby- of kinderhart te opereren is speciale apparatuur nodig. En de juiste mensen. In het kinderhartcentrum worden openhartoperaties en hartkatheterisaties uitgevoerd en er wordt veel onderzoek gedaan. Maar onderzoeken zijn duur en er is nog veel geld voor nodig om deze onderzoeken op te zetten.

Foto 3
Doneer

Een heftige tijd voor kind en ouders

De kinderen en hun ouders gaan een heftige tijd tegemoet. Wanneer de hartafwijking ernstig is, is een enkele operatie niet genoeg. Daarnaast kunnen kinderen met een hartafwijking vaak minder goed meekomen op school en tijdens het sporten. Ook is de levensverwachting van het kind veel korter dan dat van een gezond kind. Het doen van meer onderzoek is daarom erg belangrijk.

Lees de verhalen van Joep, Myrthe, Jochem en Kiki om een goede indruk te krijgen van de impact van een hartafwijking. 

Het Kinderhartcentrum

Het Kinderhartcentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is het grootste kindercardiologisch centrum in Nederland. Hier behandelen wij een derde van alle Nederlandse hartpatiëntjes. In het kinderhartcentrum werken verschillende artsen, zoals kindercardiologen, cardiochirurgen, anesthesiologen, artsen in opleiding en verpleegkundigen.

De zorg die de kinderen in het Kinderhartcentrum van het WKZ krijgen, is van de allerbeste kwaliteit. Volgens Europees onderzoek scoort het kinderhartcentrum op alle sectoren enorm goed. De technieken die we gebruiken zijn dan ook van wereldniveau en op het gebied van 3D-techniek lopen we wereldwijd zelfs voorop. Toch zijn we er nog lang niet. Er is nog veel onderzoek nodig om alle kinderen met hartproblemen te kunnen helpen.

Steun kinderhartonderzoek voor betere zorg

In het Kinderhartcentrum wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld naar de erfelijke oorzaak van hartafwijkingen, de lange termijneffecten van verschillende aangeboren hartafwijkingen of een nieuwe innovatie zoals 3D beeldvorming.

Met meer kennis kunnen we nog persoonlijkere behandelingen aanbieden en daarmee betere zorg. Uiteindelijk hopen de artsen in het WKZ met hun kennis hartafwijkingen te laten verdwijnen.

Wilt u ons helpen om in de toekomst nog meer patiëntjes met hartafwijkingen te kunnen helpen? Doneer dan nu aan het Kinderhartcentrum. Alvast bedankt. 

kinderhartcentrum.jpg